Laadukkaat New Holland varaosat myös leikkuupuimureihin


Maatalouskoneita on useaan eri käyttötarkoitukseen ja jokaisella koneella on oma paikkansa ja aikansa maatalouden kiertokulussa. Maatalouskoneet voidaan jakaa karjanhoitoon, maanviljelyyn ja metsänhoitoon tarkoitettuihin laitteisiin. Jokaista maatalouskonetta tarvitsee myös huoltaa, joten kannattaakin valita aina alkuperäisosat, kuten New Holland varaosat. Traktori on monelle tuttu maa- ja metsätaloudessa käytetty moottoriajoneuvo. Traktoreita käytetään myös paljon erilaisissa tienhoitotehtävissä sekä moninaisissa maansiirtokuljetuksissa. Tämän kertaisessa blogissa tutustumme kuitenkin enemmän puimureihin. Puimurilla on todella tärkeä tehtävä viljan keräyksessä.

Puimurit ovat yleisiä maatalouskoneita

Syksyisin sadonkorjuun aikaan puimurit ilmestyvä pelloille ja viljankeräys voi alkaa. Mitä nämä näyttävät koneet sitten oikein tekevätkään? Ensimmäisessä vaiheessa eli irtipuinnissa, leveällä puintikelalla irrotetaan jyvät tähkistä hellävaraisesti. Puintikelan nopeutta säädetään hydraulisella variaatioilla, jonka nopeus voidaan sovittaa optimaaliseksi kasvuston ja pellon mukaan.

Seuraavana koneiston neliömäinen välikela, joka yhdessä toisen pienemmän varstasillan kanssa tehostaa viljan erottelua ennen kuin viljan siirtyy kaksoisroottorille. Näin saadaan laadukkaampaa satoa, sillä rikkoutuneita jyviä tulee reilusti vähemmän kun puintitapa on hellävarainen. Viljanpuinnin kolmannessa vaiheessa, vilja siirretään säilytykseen seuraavaa vaihetta varten.

Leikkuupuimurit ovat moderneja laitteita

Puimureissa voi olla jopa 1000 litran viljasäiliö ja niiden tyhjennysnopeus mahdollistaa pitkät tyhjennysvälit sekä nopean paluun takasin puintityöhön. Laadukkaan puimurin ohjaamo tarjoaa täydellisen näkyvyyden suuresta tuulilasista pellolle. Monitoriin voidaan asentaa kamera, joka parantaa näkyvyyttä entisestään. Kamera voidaan asettaa kuvaamaan tyhjennystä, peruutusta, viljasäiliötä tai vaikka silppuria.

Kaikista moderneimmissa puimureissa voi kosketusnäytöltä valita, millaista viljakasvia ollaan keräämässä. Tämä lajien tunnistus nopeuttaa puimurin työskentelyä, sillä valmiiksi tallennettuja puintiasetuska voidaan hyödyntää siirryttäessä lajista toiseen. Tuttujen suomalaisten viljakasvien lisäksi puimurit soveltuvat herneen, rypsin ja härkäpavunkeräämiseen. Myös erikseen lisävarustettuna leikkuupuimurilla voi puida myös maissia ja riisiä. Puimurin ohjaamossa melutaso on alhainen ja ajoneuvosta nousua varten olevat portaat voidaan kääntää kätevästi etupyörän eteen. Lämmitys ja ilmastointi ovat puimurin ohjaamossa tärkeitä varusteluita. Yleensä myös apukuskin istuimen alle voidaan laittaa kylmälaukku, joka pitää eväät sekä juomat viileinä kuumina sadonkeruupäivänä. Alansa johtavalta valmistajalta, New Holland varaosat puimureihin, paalaimiin ja traktoreihin sekä myös maanrakennuskoneisiin. Ole yhteydessä merkkiliikkeeseen, jos tarvitset varaosia. Hämeen traktorihuolto huoltaa puimurit ja työkoneet sekä valikoimasta löytyy myös varaosat ja lisätarvikkeet. 

minusta

Erilaiset maantalouden laitteet tiloilla

Hei ja tervetuloa blogini pariin, joka pyörii eri maatiloilla ja maatiloihin liittyvissä eri laitteissa sekä koneissa. Kuten monet jo varmaan tietävätkin, niin maatiloilla tarvitaan kaiken näköisiä eri laitteita ja koneita. Varsinkin ammatikseen maatiloja pyörittäviä helpottaa suuresti, että itse käsintehtävätyö on vähentynyt paljon uusien koneiden ja keksintöjen vuoksi. Nykyään hyvinkin paljon tehtävistä ja toiminnoista on automatisoitu, kun aikaisemmin ennen jokaiseen vaiheeseen tarvittiin monia eri käsipareja. Käytettävät laitteet riippuvat toki siis maatilasta ja mitä se tekee tai tuottaa, eli esimerkiksi viljapelloille tarvitaan erilaisia välineitä kun taas esimerkiksi karjatiloille. Blogissa pyritään esittelemään maatilaelämää ja samalla kertomaan tarkemmin juuri erilaisista laitteista ja koneista. Toivottavasti nautit ja muista osallistua keskusteluun!

Haku

Viimeisimmät julkaisut

21 November 2022
Maatalouskoneita on useaan eri käyttötarkoitukseen ja jokaisella koneella on oma paikkansa ja aikansa maatalouden kiertokulussa. Maatalouskoneet voida

2 November 2021
Jokaiselta maatilalta löytyy paljon erilaisia työkoneita. Ne ovat iso investointi ja suuri kuluerä, joten niiden kunnosta kannattaa huolehtia säännöll

7 August 2020
Mitä maalaismaisema sinulle tuo mieleen? Usein yhdistämme maatalouteen kellertävät viljapellot, siniset taivaat, ehkä traktorit työkoneina pelloilla s