Case IH varaosat ja muut varaosat löydät aisantuntevalta jälleenmyyjältä


Jokaiselta maatilalta löytyy paljon erilaisia työkoneita. Ne ovat iso investointi ja suuri kuluerä, joten niiden kunnosta kannattaa huolehtia säännöllisillä huolloilla, joka pidentää niiden käyttöikää ja jälleenmyyntiarvoa. Koneista aiheutuvia kustannuksia voi hallita myös huolellisella käytön suunnittelulla ja töiden organisoinnilla. Huolellinen suunnittelu ja organisointi on kannattavaa, koska koneista aiheutuvat kustannukset vaikuttavat myös huomattavasti tuotantokustannuksiin, kannattavuuteen ja kilpailukykyyn. Koneista aiheutuviin kustannuksiin vaikuttaa paljon niiden kunnossapito- ja huoltokustannukset. Maatiloilla useimmin käytettyjä koneita ovat traktorit, leikkuupuimurit, pienkuormaimet ja mönkijät. Maatilan koneisiin tarvittavat varaosat kannattaa hankkia merkin mukaan, esimerkiksi Case IH varaosat sopivat parhaiten Case IH koneisiin.

Maatalouskoneiden huolto ja kunnossapito

Säännöllisellä huollolla, kunnossapidolla ja sillä, miten koneita käyttää, voi vaikuttaa merkittävästi niistä aiheutuviin kustannuksiin. Ajotavalla voi vaikuttaa polttoaineenkulutuksen lisäksi myös kunnossapidon tarpeeseen. Hyvällä kunnossapidolla voi vaikuttaa koneiden vähempään korjaustarpeeseen. Maatalouskoneiden huolto voidaan jakaa päivittäisiin, viikoittaisiin, määräaikaisiin ja kausittain tehtäviin huoltotoimenpiteisiin. Uusia koneita ostaessa, niille voi solmia esimerkiksi huoltosopimuksen, joka kattaa määräaikaishuollot merkin ja mallin mukaisesti. Huoltosopimuksen etuna on se, että se auttaa määrittämään koneiden kunnossapitokustannuksia. Myös työkoneet tulisi pestä ja puhdistaa säännöllisesti, koska se lisää niiden käytön turvallisuutta ja koneet myös säilyvät siten paremmassa kunnossa, joka vaikuttaa niiden jälleenmyyntiarvoon.

Mitä huoltotoimenpiteitä koneille tulisi tehdä ja milloin

Kaikki työkoneet tulisi tarkistaa päivittäin, ennen kuin niillä lähtee liikkeelle. Tarkistus ja huolto riippuu koneesta, mutta yleisesti tarkistetaan öljyn määrä moottorista ja hydrauliikasta, sekä jäähdytinnesteet. Myös mahdolliset öljy-, polttoaine- ja nestevuodot tarkistetaan päivittäin. Nesteitä ja öljyjä tarkistaessa moottori tulisi sammuttaa pariksi minuutiksi ennen niiden tason tarkistamista. Jarrujen ja valojen toiminta tulee myös tarkistaa päivittäin sekä myös lasien puhtaus. Viikoittaisiin huoltotoimenpiteisiin kuuluvat esimerkiksi nostolaitteiden ja etuakseliston rasvaus, akun nestemäärän tarkistus, ilmansuodattimien puhdistus, paineilmajarrujen paineilmasäiliön veden tyhjennys ja työkoneen pesu. On myös tärkeää merkitä huoltotoimenpiteet, myös itse suoritetut, huoltokirjaan, josta voi tarkistaa helposti esimerkiksi, milloin viimeksi on vaihdettu öljysuodattimet. Määräaikaishuollot ja isommat korjaustyöt hoitaa huoltoyrittäjä, jonka kanssa kannattaa sopia huoltoaikataulu hyvissä ajoin. Maatalouskoneisiin ja traktoreihin tarjoaa laajan valikoiman varaosia Hämeen traktorihuolto.

minusta

Erilaiset maantalouden laitteet tiloilla

Hei ja tervetuloa blogini pariin, joka pyörii eri maatiloilla ja maatiloihin liittyvissä eri laitteissa sekä koneissa. Kuten monet jo varmaan tietävätkin, niin maatiloilla tarvitaan kaiken näköisiä eri laitteita ja koneita. Varsinkin ammatikseen maatiloja pyörittäviä helpottaa suuresti, että itse käsintehtävätyö on vähentynyt paljon uusien koneiden ja keksintöjen vuoksi. Nykyään hyvinkin paljon tehtävistä ja toiminnoista on automatisoitu, kun aikaisemmin ennen jokaiseen vaiheeseen tarvittiin monia eri käsipareja. Käytettävät laitteet riippuvat toki siis maatilasta ja mitä se tekee tai tuottaa, eli esimerkiksi viljapelloille tarvitaan erilaisia välineitä kun taas esimerkiksi karjatiloille. Blogissa pyritään esittelemään maatilaelämää ja samalla kertomaan tarkemmin juuri erilaisista laitteista ja koneista. Toivottavasti nautit ja muista osallistua keskusteluun!

Haku

Viimeisimmät julkaisut

2 November 2021
Jokaiselta maatilalta löytyy paljon erilaisia työkoneita. Ne ovat iso investointi ja suuri kuluerä, joten niiden kunnosta kannattaa huolehtia säännöll

7 August 2020
Mitä maalaismaisema sinulle tuo mieleen? Usein yhdistämme maatalouteen kellertävät viljapellot, siniset taivaat, ehkä traktorit työkoneina pelloilla s